Aracınızın güncel kasko değerini aşağıdaki formu doldurarak ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz.

Yükleniyor

Kasko değeri, başta sigorta işlemleri olmak üzere belli resmi işlemlerde kullanılmak üzere hazırlanıp yayınlanan araç bedelleridir. Tüm araba marka-model ve üretim tarihlerini ve bedellerini kapsayan kasko değer listesi aylık olarak Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından yayınlanır.
Kasko poliçesi düzenlenirken, motorlu taşıtlar vergisi hesaplanırken, noter satış bedeli belirlenirken ve diğer bazı işlemlerde araçların kasko değer listesindeki bedelleri kullanılır.

Hızlı ve pratik biçimde aracınızın kasko değerini öğrenmek için Arabamkapcara.net’i kullanabilirisiniz. Websitemizdeki formu doldurarak anında arabanızın güncel kaso değerini görüntüleyebilirsiniz. Bir aracın kasko değeri, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından aylık olarak yayınlanan kasko değer listesinde bulunmaktadır. Kasko değer listesinde, tüm araçların markası-modeli ve üretim tarihine göre hesaplanmış araç bedelleri yer alır.

Kasko değeri, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından aylık olarak yayınlanan listelerle güncellenir. Arabamkacpara.net anlık olarak güncel kasko bedelini eksiksik biçimde sizlere sunmaktadır. Websitemiz üzerinden aracınızın güncel kasko değerini öğrenebilirsiniz.

Kasko değeri, araçların marka, model, üretim tarihi, teknik özellikleri, piyasa değerleri, ekonomik durum gibi etkenler göz önüne alınarak belirlenir.

Kasko fiyatları, araçların marka, model, fiyat ve teknik özelliklerinin yanı sıra; sigorta firmalarına, aracın kayıtlı olduğu şehre, aracın kullanım amacına, araç sahibine göre de değişiklikler göstermektedir.

Sigorta firmalarına ve düzenlenen poliçelerin özelliklerine göre, kasko değeri bazı poliçelerde yer alırken bazılarında ise hesaplamalara esas alınmasına rağmen poliçelerde yer almamaktadır. Yukarıdaki formu kullanarak arabanızın güncel kasko bedelini görebilirsiniz.

Kasko rayiç değeri, aracın güncel piyasa değeri anlamını taşımaktadır. Rayiç bedelin belirlenmesinde, aracın marka-modeli, teknik özellikleri, kilometresi, kullanım geçmişi, hasar geçmişi gibi unsurlar göz önüne alınmaktadır.

Kasko rayiç bedeli, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından aylık olarak yayınlanan kasko değer listesi ve aracın piyasa değeri baz alınarak tesbit edilir. Araç piyasa değeri ise, ikinci el araç satışı yapan internet siteleri, araç ithalatçılarının yayınladığı fiyat listeleri ve gazetelerde yayınlanan ikinci el araç fiyatları esas alınarak tesbit edilir.

Maddi hasarlı trafik kazalarında kusurlu olmanız durumunda; zorunlu trafik sigortası karşı tarafın maddi hasarını karşılarken, kasko sigortası ise sizin maddi hasarlarınızı karşılayacaktır.

Kasko sigortası; trafik kazası, yangın, çalınma ve doğal afet gibi durumlarda aracınızda meydana gelen zararları teminat altına alır. Kasko poliçesine eklenen ek teminatlar ile ilave işlemler de teminat altına alınabilmektedir.

Düzenlenen kasko poliçesinde hangi durumlardaki hasarların karşılanacağı, ek teminatların neler olduğu, hangi durumlarda hasarların karşılanmayacağı gibi hususlar detaylı olarak listelenecektir. Bu hususlar, sigorta firmalarına göre ve düzenlenen poliçenin kapsamına göre de değişiklikler göstermektedir.

Kasko poliçesinde hasar değer kaybı ile ilgili bir sözleşme maddesi olması durumunda, sigorta firması değer kaybını karşılayabilir. İhtiyari mali mesuliyet hasar değer kaybının karşılanması hususunda, sigorta firmalarına göre değişiklikler olsa da bazı şartların karşılanması da gerekecektir :

  • Kazanın iki araç arasında meydana gelmiş olması gerekir
  • Hasar değer kaybı talep eden tarafın %100 kusurlu olmaması gerekir.
  • Kazanın üzerinden 2 yıllık zamanaşımı süresinin geçmemiş olması gerekir.
  • Kaza resmi tutanağının mevcut olması gerekir.
  • Talep edilen araç ile ilgili yaş ve km. sınırları firmalara göre değişmektedir.

Kasko poliçesinde hasar değer kaybı ile ilgili bir sözleşme maddesi olması durumunda, sigorta firması değer kaybını karşılayabilir. Ancak asıl olan, değer kaybının kusurlu tarafın trafik sigortası üzerinden karşılanmasıdır. Değer kaybı ile ilgili gerekli şartlar ve yasal prosedür takip edilerek tahsilat yapılabilmektedir.

Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre, kaçak eşya naklinde kullanılan araç sahibince aracın iadesi için kasko değeri kadar teminat yatırma süresi 30 gün olarak belirlenmiştir.

Kasko değeri, bir aracın ortalama piyasa değerini göstermektedir. Piyasa ve ekonomik şartlardaki ani değişiklikler sebebiyle kasko değer listesinde yer alan bedellerle, piyasa bedelleri farklılık gösterebilir. Araç üzerinde fabrika çıkışında olmayan, sonradan eklenen donanım ve aksesuarlar da piyasa değeri ile kasko değeri arasında farklılığa sebep olmaktadır.

Kasko değeri, aracın ortalama piyasa fiyatıdır. Piyasa şartlarına, ekonomik koşullardaki ani değişikliklere, araç üzerine eklenen ilave donanım ve aksesuarlara, aracın kilometresine, aracın kullanım şartlarına, ve bunun gibi alt etkenlere göre piyasa fiyatı ile kasko değeri arasında farklılıklar oluşabilmektedir.

Kasko fiyatları, aylık olarak yayınlanan kasko değer listesi esas alınarak hesaplanır. Bu listelerde yayınlanan bedellere göre kasko fiyatları da değişiklik gösterecektir. Ayrıca, oluşan  ekonomik şartlara göre, sigorta firmaları ve devlet tarafından kasko bedelleri ile ilgili farklı düzenlemeler yapılabilmektedir.